bookboyMeget apropos de politiske beslutninger om besparelser på børne/unge-området og fyringer af mange lærere, følger her en mail fra en super sej en af slagsen, som på trods af de i forvejen mange arbejdsopgaver, har overskud til at skrive til mig og tilbyde et samarbejde. Det er altså flot! Og så blev jeg selvfølgelig mega stolt af at det er lykkes mig at T er blevet så motiveret at han  sprøjter historier ud i skolen. Selvom jeg efterhånden har haft en del elever igennem et Alkalær forløb her i mit læseværksted, så bliver jeg alligevel så rørt når jeg hører forældre eller lærerne fortælle om hvor stor en forskel det har gjort for deres børn. Det er jo præcis det som gør det så fantastisk at være med  i processen.

Kære Hannemaiih

Som T`s klasse- og dansklærer vil jeg bare lige melde tilbage, at det er spændende at følge T på hans Alkalær-vej. Jeg bemærker en elev, der p.t. har skrivekløe og sprøjter den ene historie ud efter den anden – og med en del kendskab til børnestavning kan jeg skam læse det meste – ellers hjælper han mig! Han er med i det meste mundtlige arbejde på klassen – jeg har en aftale med hans forældre, at de læser de tekster, vi arbejder med, op for ham på forhånd – og derudover arbejder han med “Den Grønne Opgavebog” af Knud Hermansen. Med lidt guidning ang. opgavens ordlyd arbejder han koncentreret og motiveret i korte tidsintervaller. 

Jeg har en del teoretisk kendskab til Alkalær-metoden – læste med stor interesse bogen for et par år siden og har da også “stjålet” en del ideer fra den. 

Hvis du synes, det kan støtte T at skrive til mig, hvad han nu arbejder med, eller hvad han er blevet “mester” i, så skal jeg ihærdigt prøve at bakke op i det daglige. 

Kærlig hilsen Klasselæreren