20171121_130036

Billedet er af Erik, en af mine fantastiske elever som har knoklet for at blive mester for anden gang. Denne gang har han bestået 120 ordsprøven og er mester af “det hemmelige alfabet” … Erik kan lige som mig godt li katte. Han har også lige læst Garfield, og Garfield er om nogen selvglad.

Selvglad … det kan godt lyde negativt … men jeg mener nu det er noget man har rigtig meget lov til at være, når man som mine elever har knoklet for at lære at læse og stave. Ja, jeg synes faktisk det er fantastisk, hvis jeg kan få mine elever til at blive rigtig glade for dem selv!!!! For når læsningen driller så er det svært at følge med i skolen og de elever som kommer her hos mig har ofte haft så mange nederlag at de næsten har givet op. Det er ikke kun selvtilliden det går ud over, det er også selvværdet.

En af mine elever fortalte mig engang at han nok blev hjemløs som voksen, fordi har havde hørt at hvis man ikke var god i skolen, så kunne man ikke få et arbejde, og så tænkte han, at så havde han jo ingen penge til at bo for … derfor var hans forestilling om et voksenliv, et liv som hjemløs. Det gjorde mig godt nok ked af det… og derfor elsker jeg når mine elever går herfra med masser af selvtillid og selvglæde.

Og det synes jeg tydeligt man kan se på Erik .. at han er stolt af det store arbejde han har gjort og glad for sig selv.. kæmpe stort tillykke til dig Erik … du har helt sikkert fortjent retten til selvglæde !!! ..